Cum alegem barcuta de plantat

Cum alegem barcuta de plantat

Timp de mai multi ani, pescarii puteau folosi orice tip de ambarcatiune in timpul partidei de pescuit. Cu toate acestea, de cativa ani, din motive ecologice si de securitate, folosirea diferitelor ambarcatiuni este interzisa. Nu este un lucru surprinzator faptul ca din ce in ce mai multi pescari apeleaza la barcuta de plantat.

Ce este o barcuta de plantat?

Este o ambarcatiune de vis pentru toti adeptii de pescuit la crap. Nu este o barca clasica. Este vorba despre un vapor radiocomandat modificat pentru nevoile de pescuit. Este un accesoriu de pescuit aproape esential. In principiu, pescarul trebuie sa isi pregateasca momeala pe care mai apoi o arunca in apa pentru a atrage pestii. In cadrul unui pescuit clasic, pescarul trebuie sa arunce el insusi momeala. Lansarea momelii este un proces complex care nu este intotdeauna usor. Functionarea barcutei de plantat este relativ simpla. Este vorba despre un vapor electric pe care este fixat un sistem in care pescarul poate aseza momeala. Prin intermediul unei telecomenzi pescarul va putea lansa cu mai mare precizie. Unele modele de barcute de plantat pot chiar sa lanseze cu momeala daca este necesar acest lucru.

Diferitele tipuri de barcute de plantat

Exista actualmente pe piata mai multe tipuri de barcute de plantat, insa, in general, se diferentiaza doua mari familii. Este vorba despre barcuta cu trapa culisanta si barcuta cu baterie schimbabila. Acestea din urma nu sunt atat de performante decat celelalte modele existente pe piata. Barcuta de plantat este prevazuta cu un spartiu in care se poate depune momeala. Este un excelent compromis pentru cei care se afla in cautarea unei modalitati de a pescui in locuri mai greu accesibile, pline de vegetatie.

Cum alegem barcuta pentru plantat

Numerosi sunt pescarii care au deja o marca favorita. Navomodel Anatec spre exemplu se bucura de o excelenta reputatie. Insa nu trebuie sa ne limitam exclusiv la marca atunci cand alegem barcuta de plantat. Cele mai importante criterii reprezinta propriile sperante ale pescarului (o barcuta de plantat compacta  sau un exemplar mai mare) si bugetul pescarului. Tehnologiile din dotare nu pot fi ignorate si sunt numeroase. Astfel, fiecare pescar, in functie de buget, isi poate perimite anumite optiuni. Sistem de iluminare pentru a vedea cum se depune momeala, bateria, acestea sunt criterii esentiale in alegerea unei barcute de plantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *