navomodel Delfin XXL Speed
Pescuitul plantat cu un navomodel – informatii utile

Pescuitul plantat cu un navomodel – informatii utile

Atunci cand auzim cuvantul pescuit, majoritatea ne gandim la acea activitate care presupune utilizarea unei lansete de care se ataseaza un fir si o momeala agatata de un ac. Insa, acest tip de pescuit, chiar daca este unul clasic, pentru pescarii experimentati si profesionisti este catalogat drept unul de competitie, putin mai dificil. Motivele pentru care oamenii doresc sa participe la o astfel de activitate sunt diverse. Unii pecuiesc pentru a se recrea, altii pescuiesc doar din dorinta de a participa la unele competitii oficiale insa majoritatea urmaresc calitatea si cantitatea prazii. Numeroase sunt elementele care pot influenta calitatea tehnicilor sau rezultatele obtinute pe balta precum dar numeroase sunt si tipurile de pescuit existente. Printre aceste tipuri se Numara si pescuitul plantat.

Ce presupune acest pescuit plantat? Stiti si voi? Spre deosebire de pescuitul clasic, pescuitul plantat se foloseste de o montura care este dusa pe cursul apei cu ajutorul unei barcute de plantat, cunoscute si sub numele de navomodel. In locul in care aceasta a fost lasata se va plasa si momeala care poate fi reprezentata de pelete sau porumb. Acest tip de pescuit necesita un anumit efort si implicare din partea pescarului, relaxarea nu mai face parte din intreaga activitate impusa.

Insa pescuitul plantat vine cu o multime de avantaje. Folosindu-ne de navomodelul achizitionat dar si de un sonar, avem posibilitatea de a detecta cu mai mare usurinta locatiile care adapostesc pestii, crapii in special. Apoi putem sa plantam si sa ne pozitionam astfel incat sa avem mai mari sanse de a prinde cat mai multi pesti si cat mai rapid cu putinta. Montura se poate plasa si prin aruncare insa sarcina de a gasi pestii de pe balta nu mai este atat de usoara si doar prin intermediul unui navomodel putem garanta pozitionarea perfecta pe apa.

Spre deosebire de pescuitul clasic, pescuitul plantat, cu ajutorul unui navomodel prezinta mai mare eficienta. Deoarece este vorba despre o cantitate mai mica de nada, pestii vor fi mult mai atrasi de acest tip de pescuit. Avantajele privind procesul de capturare al pestelui sunt in favoarea pescuitului plantat insa depinde de fiecare pescar in parte tipul de pescuit ales.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *